Előfizetői tartalom

Veres: nem tabu az adóemelés kérdése

Portfolio
A gazdasági válság miatt elmaradó költségvetési bevételek részbeni ellensúlyozására az adóemelési lehetőséget sem lehet kizárni - érzékeltette az ATV reggeli műsorában Veres János. Konkrétan az áfa-emelést nem említette, de az elmúlt napok jelzései, sajtóértesülések, illetve elemzői vélemények szerint ez is a tarsolyban lehet.

A pénzügyminiszter szerint bár a költségvetést "ki kell igazítani", az nem jelent új költségvetési törvény benyújtását, mert arra csak a bevételi főösszeg 2.5%-át meghaladó eltérés esetén van szükség, a tárcavezető szerint azonban a bevételek tervezettől csak mintegy 2%-kal maradhatnak el. Veres szerint nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy nem lehet az adórátákhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés