Előfizetői tartalom

Mély merülésre készülhet az egész régió - hosszú út vár Magyarországra (IMF)

Portfolio
Erősen érintette a pénzügyi válság egész Európát: a kontinens fejlett országai kivétel nélkül mind recesszióba süllyedtek, miközben a fejlődő európai régió mély gazdasági visszaesést szenved el és közülük számos ország külső segítségre szorult - nyilatkozta Marek Belka, a Nemzetközi Valutaalap európai részlegének vezetője, aki 2004-2005 között Lengyelország miniszterelnöke volt. Az IMF honlapján szerdán megjelent interjúban a volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy mély lassulás ellenére elképzelhető, hogy a régió gazdaságai gyorsabban és jobban fognak alkalmazkodni, mint a nyugat-európai államok. Pár nappal korábban James Morsink, az IMF magyar missziójának vezetője úgy fogalmazott hazánkkal kapcsolatban, hogy a piacok stabilizálódtak december óta, azonban hosszú út vár még ránk.

Európa sem vonhatja ki magát a pénzügyi válság hatásai alól, mivel a térség országai szorosan integráltak (pénzügyi és kereskedelmi értelemben véve) a világ egészével - fejtette ki Marek Belka, aki felhívta a figyelmet az amerikai és európai következmények közötti különbségekre is. Meglátása szerint ugyanis Európában még nagyobb tőkeáttétel-leépítés jöhet (mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés