Előfizetői tartalom

Ki mit mond a mai inflációs adatok után? - Elemzői körkép

Portfolio
A havi szinten 0.3%-os árcsökkenésnek, illetve a bázishatásoknak köszönhetően tavaly decemberben jelentősen, 4.2%-ról 3.5%-ra lassult az infláció éves üteme Magyarországon - közölte ma reggel a KSH. A friss adat megfelelt a Portfolio.hu elemzői konszenzusának, amelyben a várakozások 2.2% és 4.0% között szóródtak. Jórészt az üzemanyagok masszív árcsökkenése magyarázza az infláció ilyen mértékű lassulását. Jövő hétfőn kamatdöntő monetáris tanács ülés lesz, és tekintettel a történelmi mélypontja közelében lévő forintra, a mai adatok kiemelt figyelmet érdemeltek. Az alábbiakban csak az elemzői reakciókból néhány gondolatot emelünk ki, a teljes kommentárok a Portfolio.hu angol oldalán érhetők el.

Kapcsolódó cikkünk2009.01.15 09:00Elmaradt a meglepő inflációs adat2009.01.15 10:50Lélegzetvételhez jutott a forint Bartosz Pawlowski, a Toronto Dominion Bank, londoni elemzője úgy látja, hogy a magyar infláció nem fog tartósan a jegybank által toleranciasávnak tekintett 2-4%-os tartományban maradni, hanem a második negyedév során 2% alá süllyedhet, így a jelenleg 10%-os irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés