Előfizetői tartalom

Elmaradt a meglepő inflációs adat

Portfolio
A nyugat-európai, illetve régiós tapasztalatokkal ellentétben nálunk a Portfolio.hu konszenzusával egyező, 3.5%-os éves alapú fogyasztói árdrágulási ütemről számolt be 2008. decemberére vonatkozóan a KSH. Havi alapon 0.3%-kal csökkentek az árak decemberben. 2008 átlagában 6.1%-os volt a pénzromlás üteme. A tavaly decemberi inflációs adat alapján kijelenthető, hogy teljesítette inflációs célját a Magyar Nemzeti Bank, köszönhetően a recessziós gazdasági környezet miatt zuhanó energiaáraknak, illetve a kipukkanó élelmiszerár-lufinak.

Kapcsolódó cikkünk2009.01.08 13:45 Meredek zuhanás az inflációs várakozásokban - célba ér a jegybank Lendületes dezinfláció A 3.5%-os decemberi inflációs adat mellett mindenképpen kiemelendő, hogy novemberben még 4.2%-os volt a pénzromlás üteme. Az elemzői inflációs előrejelzések meredek zuhanása nemcsak a mai adatra vonatkozott, hanem az idei év első félévére is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés