Előfizetői tartalom

Veres adóemelést, Strauss-Kahn kiadáslefaragást sejtet - mi lesz az idei deficitcéllal?

Portfolio
A befektetői bizalom helyreállítása, nem pedig dogmatikus okok miatt kell arra figyelnie a magyar kormánynak, hogy tartsa az idei évre kitűzött, a GDP arányában eredetileg 2.6%-ra tervezett államháztartási hiánycélt - derült ki a tegnap Magyarországon járt IMF- vezérigazgató, illetve a magyar pénzügyminiszter tegnap esti televíziós nyilatkozataiból. Nem biztos azonban, hogy valóban a 2.6%-os célt kell majd teljesíteni, ezt a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője jelezte. Hangsúlyozta azonban, hogy az idei évben is folytatni kell a hiány leszorítását a külső egyensúly javítása érdekében, amelynek elsődleges útja a költségvetési kiadások lefaragása lehet. Ettől hangvételében kissé eltért Veres János pénzügyminiszter nyilatkozata, aki a már korábban az asztalra letett, adóemeléseket is tartalmazó átalakításokat is megfontolásra érdemesnek tartotta.

Mit mond az IMF-vezér? A "2.6%-os hiánycél volt kitűzve, de azóta megváltoztak a gazdasági körülmények, alacsonyabb az infláció, de alacsonyabb a növekedés is. Tehát újra kell gondolnunk valószínűleg a programokat is. Eredetileg volt egy hiánycélunk, esetleg azt is módosítani kell. Nem kívánunk dogmatikusan hozzáállni" - nyilatkozta az MTV Este című műsorának Dominique...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés