Előfizetői tartalom

Két héten belül elkészülhet a kormány új prognózisa (3.)

Portfolio
Gyurcsány Ferenc a szerdai kormányülésen arra kérte Veres János pénzügyminisztert, hogy az elmúlt egy hónap figyelembevételével két héten belül készítsen új pénzügyi prognózist 2009-re vontakozóan - közölte a Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán. A hír nem jelent meglepetést, hiszen az elmúlt hetek során a világgazdaságból érkező egyre rosszabb hírek is indokolttá teszik a felülvizsgálatot, és a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója is figyelmeztetett a kilátások további romlására tegnapi budapesti látogatásán.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc az új előrejelzés elkészítése kapcsán azt is kérte Veres Jánostól, hogy legyen figyelemmel a külföldi információkra (a régióban és Európában is szenved az export és az ipari termelés). Vegyék azt is figyelembe, hogy hagyományos piacaink (így Németország) egyre nagyobb nehézségekkel küzdenek. Vegyék továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés