Előfizetői tartalom

Leminősítési sorozat lehet az ára az európai gazdaságélénkítésnek

Portfolio
Múlt pénteken Írországot és Görögországot, míg hétfőn Spanyolországot is a hitelminősítése rontásának esélyére figyelmeztetett a Standard and Poor’s. A nemzetközi hitelminősítő intézet a közleményeiben rendszerint a várhatóan igen gyenge gazdasági teljesítménnyel, a nemzeti kormányok által tervezett költségvetési élénkítéssel, és mindennek az államadósság visszafizetésével kapcsolatos megnövekedő kockázataival indokolta a figyelmeztetéseket.

A Financial Times azt tudta meg, hogy a következő hetekben további országok hitelminősítésével kapcsolatban is jelenhetnek meg információk. Az esetleges leminősítések azt jelentenék, hogy éppen akkor válna rosszabb besorolásúvá egy adott ország hitelminősítési szempontból (azaz inkább drágábban vehetne fel csak külső forrást), amikor a recessziós, gazdasági visszaesési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés