Előfizetői tartalom

Legalább a nyugdíjasok pénze nem veszik el

Portfolio
Az öregségi nyugdíjak 3.1 százalékkal emelkednek januárban az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság tájékoztatója szerint, ami arra elegendő, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke ne csökkenjen. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján még számíthatnak a nyugdíjasok emelésre, hiszen a svájci indexálásnak megfelelően nemcsak az infláció, hanem a nettó átlagkereset növekedése is meghatározó.

Az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság legfrissebb tájékoztatója szerint 2009 januárjában 3.1 százalékkal emelkednek az öregségi nyugdíjak, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjak reálértékben nem fognak csökkenni az évben(Reuters-poll konszenzus szerint 2009-ben az infláció 2.6 százalék lehet). A tavalyi évben 5 százalékos emelés volt januárban, amit az év folyamán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés