Előfizetői tartalom

Komor kilátások az állampapírok előtt is

Portfolio
A jelenlegi likviditás nagyon vékony az állampapírok másodlagos piacán - számolt be több állampapírpiaci kereskedő pesszimista kilátásoknak adva hangot. Pálmai-Pallag Dávid szerint a piac kiárazta a nagyobb kamatvágás lehetőségét, azonban egy komolyabb mértékű kamatcsökkentés elmaradása esetén biztosan kötvényeladók jelennek meg a piacon. Egy másik piaci szereplő elmondása szerint marginális a külföldi érdeklődés, de közben nem lehet beborítani a piacot. Mindeközben az elmúlt napok kereskedésben lényegesen feljebb kerültek a referenciahozamok a hozamgörbe minden pontján.

A hét első felében voltak vevők, ami elsősorban a Magyar Nemzeti Bank nem kamatdöntő ülésével kapcsolatos várakozások magyaráznak. A pozitív hangulatban új pozíció felvételek is történtek, azonban a hétfői kamatcsökkentés elmaradása kiábrándulást hozott a piacon - foglalta össze az elmúlt napok kereskedését Pálmai-Pallag Dávid, a Raiffeisen Bank kereskedője.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés