Előfizetői tartalom

Acél idegekre lesz szükségünk: ez csak a válság kezdeti stádiuma

Portfolio
A válság korai szakaszában vagyunk jelenleg, és az elkövetkező évek még szörnyűbbek lehetnek - adott hangot ismét legfrissebb elemzésében a pesszimista jóslatairól híres Nouriel Roubini, az NYU közgazdász professzora, aki Magyarországot a legsérülékenyebbek közé sorolta, olyan országokkal együtt, mint Ecuador vagy éppen Pakisztán. A jelenlegi válságra már évekkel ezelőtt figyelmeztető professzor úgy véli, hogy az Egyesült Államok gazdaságáról közeljövőben megjelenő hírek minden várakozást alulmúlhatnak és az amerikai recesszió 24 hónapig is eltarthat. A megmondó professzor azt is hangsúlyozza, hogy a jelenlegi válság nem pusztán az amerikai gazdaság problémáinak a következménye.

Nouriel Roubini közgazdász professzor számos korábbi jóslata beigazolódott a pénzügyi válság elmélyülésével, és amennyiben a legutóbbi komor előrejelzései is bekövetkeznek, akkor szomorú 24 hónapra kell felkészülnünk. Roubini szerint ugyanis jelenleg csak a válság kezdeti szakaszában vagyunk, a csúcsuk óta óriási zuhanást produkáló (kockázatos) eszközárak (így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés