Előfizetői tartalom

Valósággal megtáltosodott az olajár!

Portfolio
Negyedik alkalommal emelkedik folyamatosan az olaj februári határidős árfolyama, így az már az öt kereskedéssel ezelőtti 37 dolláros szintet jóval felülmúló 50 dollárnál jár. Az OPEC országok januártól elkezdik visszafogni termelésüket, a közel-keleti feszültségek izzanak, ráadásul a kelet európai gázvita is paprikázza a hangulatot.

Az olaj árfolyama ma december eleje óta nem látott 50.47 dollárig emelkedett, így pár nap leforgása alatt 35%-os ralit mutatott fel. Lehet több érvet is hadba állítani az emelkedés indokaként, bár ezek egyfajta szikra szerepét tölthették csak be a korábbi hónapokban brutálisan túladott fekete arany piacán.A mostani hegymenet okaként az OPEC országok kitermelés csökkentésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés