Előfizetői tartalom

Megugrott decemberben a szolgáltatói aktivitás az USA-ban

Portfolio
A várt további süllyedéssel szemben érdemben emelkedett decemberben az ISM intézet által számolt szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser index az Egyesült Államokban. Az aktivitást jelző alindex még nagyobb emelkedést mutatott. A mai statisztika alapján így kissé enyhülhet azok pesszimizmusa, akik a negyedik negyedévre nagyon súlyos recessziót jósoltak Amerikának, ugyanis a szolgáltatói szektor az USA GDP-jének döntő többségét állítja elő. Ma délután megjelentek azonban más makroadatok is, amelyek árnyalják az óvatosan optimista képet.

Kapcsolódó cikkünk2009.01.06 16:05Ilyen rossz ingatlanpiaci adatok még soha nem láttak napvilágot2009.01.06 16:02USA: egyre rosszabbak az ipar kilátásaiA szolgáltatói ISM-mutató a novemberi (11 éves mélypontot jelentő) 37.3 pontról 40.6 pontra ugrott, holott az igen gyenge karácsonyi kiskereskedelmi forgalmi tapasztalatok, illetve az elhúzódó ingatlanpiaci és munkaerőpiaci problémák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés