Előfizetői tartalom

A tavalyi sztár lehet idén is a nyerő?

Portfolio
A 2008-as év sztárjának számító aranypiaci befektetés a 2009-es évben is hozamot biztosíthat majd a befektetőknek, derül ki a Bloomberg által megkérdezett elemzők és üzletkötők prognózisaiból. A nemesfém átlagos árfolyama 2009-ben egymás után nyolcadszor könyvelhet majd el pluszos esztendőt, melyet az alacsony jegybanki irányadó rátáknak és a gazdasági rendszerbe befecskendezett likviditásnak köszönhet majd.

A megkérdezett 20 szakértő válaszaiból (medián) az arany árfolyamának 910 dolláros átlagos értéke valószínűsíthető az előttünk álló évre, mely a tavalyit 4.3%-kal, a jelenlegi 847 dolláros azonnali árfolyamot pedig 7.4%-kal haladja meg. Így idén nyolcadik alkalommal emelkedhet folyamatosan az arany átlagárfolyama.A várakozások indokaként az alacsony jegybanki rátákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés