Előfizetői tartalom

Szinte észrevétlenül nő a tehetősek nyugdíja!

Portfolio
A többször módosított 1997-es társadalombiztosítási törvénynek megfelelően változik meg a nyugdíjak kiszámítási módja, ami alapvetően a magas átlagjövedelemmel rendelkező egyének számára lesz üdvözítő. A degressziós tábla megváltoztatása gyakorlatilag észrevétlenül hoz magasabb nyugdíjat a leggazdagabbaknak, hiszen enyhülnek a nyugdíj-csökkentésének szabályai, ami viszont csökkenti a társadalmi szolidaritást.

A hazai nyugdíjrendszer egyik, sokak által kérdéses elemének tartott degresszió 2008. december. 31-től újabb változtatásokon esett át, aminek fokozatos kifutása már az 1997-es társadalombiztosítási törvényben benne szerepelt. A degresszió sávhatárait a törvénynek megfelelően a nettó bérindex+8 százalékkal kell emelni évente, ennek megfelelően változik most is a rendszer....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés