Előfizetői tartalom

Nagy disznóság történt 2008-ban! - És észre sem vettük...

Portfolio
Nagy disznóság volt 2008 a nyersanyagpiaci befektetőknek, de nem mindnek. A nagy árfolyam emelkedést, majd még nagyobb zuhanás követte, így az eszközkategória mozgását leképező CRB index 37%-kal zuhant, miközben a sertéshús árának mozgását leképező index 6.3%-kal emelkedett. Az előttünk álló 2009-es év még sok meglepetést tartogathat, a defenzív befektetést keresők a sertéspiacon találhatnak menedéket.

A sertés piaca igazi biztos menedéknek szolgálhat azon befektetőknek, akik a 2009-es recessziótól tartva defenzív eszközökbe menekülnek. A sertéshús árát lekövető index értéke 2008-ban a nyersanyagszektor szenvedése ellenére is 6.3%-kal került feljebb. A sertés piacán a fundamentumok is adottak. A népesség növekedése miatt a keresleti oldal gyarapodása prognosztizálható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés