Előfizetői tartalom

Jövőre a csehek dirigálhatnak az EU-ban (2.)

Portfolio
Január elsején Csehország váltja Franciaországot az Európai Unió félévenként cserélődő elnökségében. A csehek korábbi nyilatkozatai alapján azt mondhatjuk, hogy gazdasági, energia és külső kapcsolatok kérdései lesznek a központi témák az elkövetkező fél évben, hacsak a válság újabb hulláma felszínre nem hoz újabb problémákat és kihívásokat (ahogyan az ebben a félévben történt).

Határok nélküli Európa - hangzik a 2009. január 1-jén uniós elnöki pozícióba lépő csehek mottója. Csehország a második olyan, 2004-ben csatlakozott kelet-európai ország Szlovénia után, amely betölti az elnökségi pozíciót. A cseheknek és az egész kelet-európai térség számára rendkívüli lesz a 2009-es év, mivel jövőre lesz a vasfüggöny "leomlásának" 20. évfordulója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés