Előfizetői tartalom

Szabad utat ad a parlament az adócsalóknak

Portfolio
A feketegazdaság elleni harc jegyében született adócsomagba rejtve szabad utat ad a kormány és a parlament azoknak az adócsalóknak, akiket eddig előszeretettel csípett fülön az APEH a vagyonosodási vizsgálatokkal. A vagyonvizsgálatok számát negyedére csökkentik, míg az adócsalóknak akciós osztalékadóval és illetékmentességgel kedveznek, így ők a normál 80 helyett 10 százalékos közterhet fizetnek. Az adószakértők már korábban is kifogásolták az amnesztiát, mondván: az rossz üzenet az adót befizetőknek. Az ügyben politikai konszenzus született - írja az Index.

A jövő évi adócsomag az egyszerűsítés és a feketegazdaság elleni harc csomagja - megannyiszor hallhattuk ezt a jellemzést az elmúlt két hónapban kormányzati tisztségviselőktől. Utóbbi állítással, illetve annak üzenetértékével azonban adószakértők szerint nehezen fér össze a 2009-es adócsomagba rejtett néhány bekezdés, és az, hogy az Index információja szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés