Előfizetői tartalom

Ledöfte a krízis a nyersanyagpiacokat! (TOP 10 sztori 2008-ban - 9.)

Portfolio
Rendkívül mozgalmas évük volt idén a nyersanyagpiaci befektetőknek. Sokáig azt hihették, hogy őket a világban uralkodó recessziós kilátások nem érinthetik, azonban nyáron igencsak arcukra fagyott a mosoly. A recessziós kilátások ugyanis a pénzügyi szektorban egyre nagyobbra dagadó krízis jelenségével együtt kezdték meg a sok év alatt felhalmozott vagyonok pusztítását. Ezelől a kockázatot hordozó eszközök egyike sem menekülhetett.

Nagy emelkedéssel indult az idei év a nyersanyagpiacokon, a CRB index azonban nyár közepén a 468 pontos csúcsról 51%-kal zuhant, míg év elejéhez képest 37%-os az esés mértéke.A nyersanyagpiaci hegymenetet az olaj piaca kezdte meg elsőként még 2005-ben, a többiek pedig később csatlakoztak az eszement száguldozáshoz. A 40 dolláros szint áttörését követően a kurzus egészen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés