Előfizetői tartalom

MNB: Nyolcan voltak a rendkívüli kamatvágás mellett (hivatalos korr.)

Portfolio
10 tag volt jelen a monetáris tanács december 8-i, nem kamatmeghatározónak hirdetett ülésén, amelyen végül nyolcan támogatták az alapkamat 50 bázisponttal 10.50%-ra csökkentésének javaslatát - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által ma kiadott, az ülésről készített rövidített jegyzőkönyvből. Az MNB hivatalos jelzése szerint az eredetileg közölt Bihari Péterrel szemben Kopits György volt Oblath Gábor mellett az, aki a kamatláb szinten tartására szavazott. Karvalits Ferenc hiányzott az ülésről.

Az elemzőket teljesen meglepte a monetáris tanács december 8-i kamatvágása amellett is, hogy az inflációs cél alullövésének veszélyére már a november végi kamatvágáskor felhívta a figyelmet az MNB és a további monetáris lazításra készült már a piac, de azt először a december 22-i (jövő hétfői) ülésre várták az elemzők.Kapcsolódó cikkünk2008.12.08 14:00 Rendkívüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés