Előfizetői tartalom

Zuhan az olaj! Szárnyal az olaj! - Most akkor mi van?

Portfolio
Újra téboly van az olajpiacon, a januári határidős jegyzés brutálisan zuhan, miközben a februári szinte mozdulatlan, ennek köszönhetően pedig a két jegyzés közötti árkülönbség szokatlan magasságokba szökött. A határidős árfolyamok görbéje mindeközben egyre nagyobb áremelkedést vetít előre, a 2009 év végi WTI jegyzés például 55-60 dollár között ingadozik.

Érdekes jelenségnek lehettünk tanúi az elmúlt napokban és lehetünk tanúi most is a kőolaj piacán. A tegnapi napon a WTI típus januári határidős jegyzése hatalmasat esett, 40 dollár alatt is járt, majd ma több tőzsdei adatközlő portálon is úgy tűnt és tűnik, mintha 10%-ot meghaladó mértékű emelkedést mutatna és 45 dollárnál állna a kurzus. Igaz ez? A válasz igen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés