Előfizetői tartalom

A válság minden forgatókönyvet átír: már 2.5%-os recesszióval számol a GKI

Portfolio
Újra rontotta a magyar gazdaság kilátásait a GKI Gazdaságkutató Zrt, ugyanis legfrissebb előrejelzésében már csak 0.7%-os GDP-növekedést prognosztizál az idei évre, míg jövőre már 2.5%-os visszaeséssel számol az intézet. December elején kiadott prognózisában még 1.2%-os növekedést, illetve 1.3%-os zsugorodást vetített előre az idei és a jövő évre vonatkozóan.

Szeptember végén lezárt átfogó, 2008-2009-re vonatkozó előrejelzésünket október végén egyszer már aktualizáltuk. Néhány hét alatt ugyanis olyan radikálisan megváltoztak a világgazdasági körülmények, hogy ezzel a magyar gazdaság is teljesen új pályára került. Szeptemberben még úgy véltük, hogy a magyar gazdaság 2008-ban kijön a növekedési gödörből, ezt a feltételezésünket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés