Előfizetői tartalom

Még sötétebb lehet a jövő - elhúzódó globális recesszióra készülhetünk? (3.)

Portfolio
A globális gazdaság elhúzódó válságra számíthat, és a kilátások tovább romlottak - mondta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója hétfőn. A kormányzatoknak további összehangolt intézkedéseket kell tegyenek és végre kell hajtaniuk a már kilátásba helyezett gazdaságélénkító csomagokat annak érdekében, hogy feléledjenek a pénzpiacok, és mérséklődjenek a társadalmi elégedetlenségek. Az elmúlt hetek gazdasági adatait látván az IMF várhatóan a következő hónapban tovább rontja a világgazdaság (már amúgy sem túl rózsás) kilátásait.

Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezéigazgatója madridi beszédében három fontos feladat szükségességét említette annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a globális depresszió: • Összehangolt kormányzati lépések a hiteláramlás újbúli beindítására és a bankok feltőkésítésére • Költségvetés intézkedések a kereslet ösztönzése érdekében • Likviditásnyújtás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés