Előfizetői tartalom

600 ezren hiába várták a fizetést

Portfolio
Három éve a legmagasabbra, mintegy 7.8 milliárd rubelre (kb. 280 millió dollárra) ugrott decemberre az az összeg, amelyet az orosz statisztikai hivatal adatai szerint nem fizettek ki a foglalkoztatók a munkavállalóknak. Az elmaradt bérek kérdése mintegy 600 ezer oroszt érint, amely a teljes munkaerő-állomány mintegy 2%-át jelenti. A kifizetetlen bértömeg 40%-a a feldolgozóiparból, 15%-a a szállítmányozásból, 14%-a az építőiparból, míg 11%-a a mezőgazdaságból származik a hivatal adatai szerint.

Novemberben még "csak" 3.7 milliárd rubel volt a kifizetetlen munkabér becsült összege Oroszországban, azaz egy hónap alatt megduplázódott az összeg. Ez jól mutatja az orosz cégek jelentősen nehezedő gazdálkodási-pénzügyi körülményeit a hitelválsággal, illetve a csökkenő energiaárakkal, a recessziós környezettel összefüggésben. Az orosz kormány és a jegybank komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés