Előfizetői tartalom

Megint egy 30 dolláros olajár jóslat! - Az árfolyam szárnyal

Portfolio
A Deutsche Bankot követően a Goldman Sachs is kiadott egy 30 dolláros olajár várakozást múlt hét pénteken, úgy tűnik az elemzők az olajár elmúlt időszaki csökkenését követően ezúttal egyre lejjebb húzzák várakozásaikat. A fekete arany ára eközben 4%-os pluszt mutat 48.5 dollárnál, a befektetők az OPEC eheti ülésére figyelnek.

A Goldman elemzője szerint 2009 első negyedében a WTI árfolyama 30 dolláros átlagos szintet fog kitenni, mely fele a legutóbb adott várakozásának. A drasztikus csökkentést a keresleti oldali tényezők további romlásával magyarázzák, 2009-ben a globális olajkereslet napi 1.7 millió hordóval csökkenhet. A Goldman szerint az OPEC-nek további 2 milliós kitermelés csökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés