Előfizetői tartalom

Van ennél lejjebb? - Összeomlott az ukrán ipar

Portfolio
Az ukrán ipari termelés novemberben soha nem látott mértékű összeszakadásról tanúskodik, az ipari kibocsátás ugyanis éves szinten 28.6%-kal zuhant az októberi 19.8%-os érték után. Mindez sorozatban már az ötödik esés volt, az ipar összecsuklását az acélipar, olajfinamitók és a gépgyártás szektorának visszaesése okozta. Az ukrán adat az első jele a novemberben egyre súlyosabb reálgazdasági következményekkel járó pénzügyi válságnak. Az európai országok ipari termelése is szenved az októberi adatok alapján.

A pénteken közzétett friss adatok szerint Ukrajna ipari termelése összeszakadt, évesítve közel 30%-kal esett. A részletes adatok lesújtóak: az acéltermelés 48.8%-kal zuhant (melynek hátterében az alacsony acélárak állnak), az olajfinomítási tevékenység kibocsátása 38.8%-kal csökkent. Az Unicredit elemzői kommentárjukban felhívják a figyelmet arra, hogy a legfrissebb adat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés