Előfizetői tartalom

71500 forint lesz jövőre a minimálbér - megvan az országos bérajánlás

Portfolio
Az idei 69 ezerről jövőre 71500 forintra (3.6%-kal) emelkedik a minimálbér összege és 3-5% a jövő évi országos bruttó bérajánlás a versenyszféra számára - ezek a megállapodások születtek az Országos Érdekegyeztető Tanács péntek estébe nyúlt tárgyalásain. A szakmunkás minimálbér havi összege januártól 500 forinttal 87000 forintra, július elsejétől további 500 forinttal (azaz összesen 1.1%-kal) emelkedik.

A Magyar Nemzeti Bank november végi inflációs jelentésében a különböző mértékűre kalkulált recesszió mellett 3.1-3.4%-os átlagos inflációt jósolt, így a 3-5%-os országos bruttó bérajánlás enyhe reálbércsökkenés irányába mutat. Ez a recessziós gazdasági környezetben nem is lenne meglepő. Nem véletlen egyébként, hogy az OÉT arra hívta fel a figyelmet: hogy az országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés