Előfizetői tartalom

Rámentek a nyersanyagokra - Hát nem látszik!

Portfolio
A nyersanyagpiaci tőzsdén kereskedett termékek (ETP)hozzávetőlegesen 700 millió dollárnak megfelelő összeget vonzottak a múlt hónapban, derül ki a Barclays Capital összeállításából. A legtöbb pénz az energiapiaci termékekbe áramlott, mely nem nagyon érhető tetten a tovább zuhanó árfolyamokban. Jim Rogers szerint aggodalomra nincs ok, a nyersanyagszegmens az egyetlen, melynek fundamentumai továbbra is épnek mondhatók.

Az energiapiaci termékek a múlt hónapban 550 millió dollárnak megfelelő összeget vonzottak, míg a nemesfémek 230 milliót. Az agrártermékek 54 millió dolláros kivonással szembesültek a Barclays adatai szerint. Ha valaki a nyersanyagpiacok ármozgását lekövető CRB indexre tekint, kissé kétkedve fogadhatja a közzétett adatokat. Az index ugyanis októberben egészen pontosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés