Előfizetői tartalom

Az elmúlt 60 év legsúlyosabb válságával áll szemben a világ

Portfolio
A világgazdaság az elmúlt 60 év legsúlyosabb válságával néz szembe - írja Olivier Blanchard, a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza, aki cikkében a jelenlegi válság következményeit elemzi. Meglátása szerint történelmi eseményeket él át az egész világ, ebben a helyzetben a jó hír az, hogy elkerültük a pénzügyi katasztrófát - egyelőre.

A jelenlegi helyzetre pillantva azt mondhatjuk, hogy a jó hír - ha van olyan - az, hogy elkerültük a pénzügyi katasztrófa bekövetkezését - írja Olivier Blanchard. Az IMF vezető közgazdásza úgy véli, hogy az október óta bejelentett számos kormányzati intézkedés (likviditásjavító lépések, elértéktelenedett eszközök megvásárlása) megvalósítása távol áll a tökéletestől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés