Előfizetői tartalom

Mit csinálnak a válságban az eladósodott önkormányzatok?

Portfolio
Elsősorban a devizakötvény-kibocsátások hatására az önkormányzatok hitelállománya az elmúlt másfél évben negyven százalékkal, 800 milliárd forintra nőtt. A pénzügyi válság hatására bekövetkezett forráshiány megálljt parancsolt ennek a folyamatnak. A nagy kérdés most az, hogy lesznek-e olyan beruházások, amelyek kitermelik a bevont források törlesztőrészleteit - írja a BDO Forte és a Takarékbank közös elemzésében.

Az elmúlt másfél évben a jövőbeli kiadásaik és az uniós finanszírozási kötelezettségeik fedezetét biztosító kötvényeket az önkormányzatok zárt körben bocsátották ki, azokat 99 százalékban a szervező - általában számlavezető - bankok jegyezték le. "A kötvények azért minősülnek népszerű finanszírozási forrásnak az önkormányzatok körében, mert nem tartoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés