Előfizetői tartalom

Már hivatalosan is recesszióban van az euroövezet

Portfolio
A felülvizsgált adatok szerint 0.2%-kal zsugorodott az eurozóna gazdasága a harmadik negyedévben (negyedév/negyedév alapon), ami azt jelenti, hogy (fennállása óta először) technikai értelemben vett recesszióba süllyedt, miután a második negyedévben is -0.2%-os volt a "növekedési" dinamika. Az előzetes adatok is 0.2%-os visszaesésről tanúskodtak.

A negyedéves növekedési adatok tekintetében az előzetes adatokon nem változtatott az Eurostat, azonban az évesített növekedési ütemet lefelé módosította a statisztikai hivatal. Ezek szerint az euroövezet gazdasága évesítve 0.6%-kal bővült a harmadik negyedévben, ami komoly lassulást jelent a második negyedéves 1.4%-os érték után és rosszabb az előzetes 0.7%-os adatnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés