Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlenül lassul a svájci gazdaság is

Portfolio
A harmadik negyedévben stagnált a svájci gazdaság negyedéves alapon, ami megfelelt a Reuters által készített elemzői várakozásoknak. A legfrissebb adat is azt támasztja alá, hogy a svájci gazdaság is elkerülhetetlenül lassul, miután a második negyedévben még 0.3%-kal, a jaunár-márciusi időszakban pedig 0.9%-kal tudott bővülni. Évesítve 1.6%-os volt a gazdaság bővülése a harmadik negyedévben.

A stagnáló gazdasági növekedés hátterében a tőkeberuházások jelentős visszaesése áll, ugyanis a harmadik negyedévben 1.4%-kal csökkentek a tőkebefektetések (negyedév/negyedév alapon). Az export növekedési ütemének komolyabb visszaesésének is szerepe volt a lassulásban, a második negyedéves 3.7%-os export dinamika után a harmadik negyedévben már csak 1.2%-ot tett ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés