Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlenek a létszámleépítések - erősen érzik a válságot a hazai cégek

Portfolio
Nem meglepő módon óriási mértékben zuhantak a gazdasági kilátásokat jellemző ECOSTAT konjunktúraindexek. Novemberben a nagyvállalati mutató 18.4 pontot veszített értékéből, a kis- és középvállalati konjunktúraindex pedig 15.5 ponttal esett vissza (a kkv-k körében már harmadik hónapja tart a csökkenő trend). Mindez azzal magyarázható, hogy a vállalakozások egyre erősebben érzik, hogy a gazdasági válsággá fejlődött pénzügyi krízis Európában is mély és időben elhúzódó lesz - írja az ECOSTAT.

A konjunktúra indexek Európa szerte kedvezőtlen gazdasági feltételeket és eredményeket vetítenek előre, időben kisebb-nagyobb eltolódásokkal. A hazai vállalakozói szféra bizalmi mutatói novemberben visszaestek minden vállalatcsoportban és majd minden ágazatban. Hazai viszonylatban az előző hónapok alig változó bizalmi mutatói október-novemberben számottevően csökkentek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés