Előfizetői tartalom

Szlovákiát még most is dícsérik - a többieket mind büntetik

Portfolio
Miközben a válság közepette a kelet-európai régió szinte minden országát leminősítésekkel sújtották a hitelminősítők, addig Szlovákia az egyetlen, aki kivételt képez, ugyanis a Standard and Poor’s csütörtökön felminősítette az ország hosszú lejáratú devizaadósságát. Szlovákia adósbesorolása így már az "A+" kategriába tartozik a korábbi "A" minősítés után.

Az S&P felminősítette Szlováli hosszú lejáratú devizaadósságát, a korábbi "A" kategória után "A+" minősítést kapott. A hitelminősítő lépését azzal indokolta, hogy a gazdaság jövőbeli versenyképességét javítani fogja a 2009-es eurobevezetését. A felminősítést emellett támogatta Szlovákia alacsony adósságterhe és a befektetésösztönző politikája.A hitelminősítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés