Előfizetői tartalom

Röpködnek a milliárdok, de vajon mire?

Kovács Krisztina
Már közel két hónap telt el a 700 milliárd dolláros amerikai pénzügyi mentőcsomag elfogadása óta, mégsem tudjuk, hogy az eddig felhasznált összeg segített-e a pénzügyi szektoron, illetve a fennmaradó összeget mire fordítja majd vélhetően már csak a januárban hivatalba lépő új kabinet. A pénzügyi mentőcsomag politikai és közgazdász körökben egyaránt heves vitákat váltott ki.

Két hónappal ezelőtt a pénzügyi mentőcsomag elfogadásától a pénzpiaci folyamatok stabilizálódását és a befektetői bizalom újbóli visszatérését várt a Kongresszus. Az elnökválasztási hajrában azonban sok más gazdaságpolitikai elemhez hasonlóan a pénzügyi mentőcsomag is a politikai hajcihő áldozatává vált, néhány hete ugyanis csak találgatások folynak arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés