Előfizetői tartalom

Nyomás alá került a dollár

Portfolio
Gyengüléssel indítja a hetet a dollár az euróval szemben, ugyanis a péntek esti 1.25-ös szintről 1.2680-ig emelkedtek a jegyzések. Mindez a pénteki pozitív részvénypiaci hangulatot tükrözi, melynek hátterében Obama új pénzügyminiszterének neve áll. Az amerikai fizetőeszköz a jennel szemben is veszített értékéből, miután a ma megjelenő amerikai makroadatoktól nem várnak sok jót a piaci szereplők.

Péntek este komolyabb dollárgyengülés bontakozott ki az euro ellenében, ami a kockázatvállalási hajlandóság erősödését bizonyítja. Mindez az új pénzügyminiszter nevének kiszivárogtatásának hatására következett be a devizapiacon. A hétfő reggeli kereskedésben azonban megtört az euro ereje és az 1.26-os szint körül látszik stabilizálódni a dollár árfolyama.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés