Előfizetői tartalom

Néhányan megúszhatják az örökösödési illetéket

Portfolio
A kormány is támogatta azt a javaslatot, amelyet a fideszes Varga Mihály nyújtott be az adócsomag-tervezethez arról, hogy januártól a 20 millió forintos értékhatárt meg nem haladó örökség illetékmentes legyen - írja a Napi Gazdaság. A mentességet az úgynevezett elsőfokú örökösök kaphatják meg. Ha a törvény hatályba lép, azt a folyamatban lévő ügyekre is kiterjesztik.

Ha az ingatlan többet ér húszmillió forintnál, értelemszerűen az afölötti részt terheli illeték, ha viszont kevesebbet ér, akkor a fennmaradó részt kipótolhatja az örökös más vagyonelemekkel. Szintén támogatta a bizottság és a kormány is azt a javaslatot, amely kedvezményes adókulcs mellett csábítaná haza az offshore-vagyonokat, annyi kikötéssel, hogy a hazahozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés