Előfizetői tartalom

Közeleg a válság újabb csapása

Kovács Krisztina
A deflációs veszélyek intenzívebbé válásával felmerül a kérdés, hogy az árak esése viszonylag rövid ideig tart majd vagy egy olyan deflációs spirál következik be a fejlett gazdaságokban, mint amilyet az 1930-as években tapasztaltak az USA-ban. Az ingatlanpiaci folyamatok stabilizálódásával és a gazdasági növekedés újbóli beindulásával csökkennek majd a deflációs kockázatok, ez azonban még várat magára, ezért addig a jegybankokon van a sor, hogy útját állják a nemkívánatos gazdasági jelenségnek.

Úton a defláció felé. Az elmúlt hónapok során a világgazdasági kilátások igen gyors ütemben romlottak. Korábban az elemzők még azt gondolták, hogy a gazdag országoknak nem kell mély és hosszan elhúzódó recessziótól tartaniuk, mára azonban jelentősen megváltozott véleményük. Az USA növekedési pályájával és a fogyasztási szint esésével kapcsolatos aggodalmakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés