Előfizetői tartalom

Vidéken is az infláció többszörösével drágulhatnak a közüzemi díjak

Portfolio
Nemcsak Budapesten, hanem néhány vidéki nagyvárosban is akár 8-10%-os közüzemi áremelésre kerülhet sor januártól - főként a működési és energiaköltségek drágulása miatt - derül ki a Napi Gazdaság körképéből. A kormány jövőre 4-4.5% közötti inflációs rátával kalkulál. A közüzemi szolgáltatásokról a helyi önkormányzatok hatósági ármegállapítási jog alapján dönthetnek.

Szegeden a távhő díja 4.8-10% közötti mértékben drágulhat, Pécsett a működési költségek emelkedése az inflációnál nagyobb mértékű, legalább tíz százalék körüli áremelést indokolna minden területen, az energiaigényes szolgáltatások pedig várhatóan ennél is nagyobb mértékben drágulnak. Kaposváron a lakbérek 8.7%-kal növekedhetnek, és a többi szolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés