Előfizetői tartalom

Siralmas karácsonyi szezon az USA-ban

Portfolio
A munkerő- és ingatlanpiaci helyzet romlása miatt októberben tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban. A -2.8 százalékos érték negatív meglepetést okozott a piacon, mivel az elemzők átlagosan 2.1 százalék körüli esésre számítottak. Autók nélkül egy hónap alatt 2.2 (!) százalékkal csökkent a forgalom. A kereslet visszaesése miatt az amerikai kiskereskedők attól tartanak, hogy az elmúlt hat év legrosszabb karácsonyi szezonjával zárják majd az idei évet.

A kiskereskedelemi forgalom a munkanélküliség emelkedése , valamint a lakásárak zuhanása miatt négy hónapja folyamatosan csökken az USA-ban. Erre az elmúlt 16 évben (azóta állnak rendelkezésre adatok) egyszer sem volt példa (még a 2001-es recesszió idején sem). A jelek szerint pedig javulásra egyelőre nem is számíthatunk., hiszen a nap mint nap arról szólnak, hogy újabb tíz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés