Előfizetői tartalom

"Drámaian rossz a magyar adórendszer" (BDO)

Portfolio
Ha nem is csodaszer, de hatalmas lehetőségek vannak a hazai adórendszer átalakításában - mondja Gerendy Zoltán, a BDO Forte adó és pénzügyi tanácsadó cég ügyvezető igazgatója. A szakértő azonban úgy látja, egy ilyen adóátalakítást csak akkor lehet végrehajtani, ha ahhoz jelentős költségvetési kiadáscsökkentés is társul. Az adórendszer kérdéseiről Gerendy Zoltánnal és Szolnoki Bélával a BDO Forte partnerével beszélgettünk.

Portfolio.hu.: Önök a régió majd minden országában jelen vannak, ilyen összevetésben milyennek tűnik a magyar adórendszer? Gerendy Zoltán: A környező országokhoz képest drámaian rossz. Hajlamosak vagyunk erről a szélesebb nézőpontról elfeledkezni, és idehaza egysíkúan csak a mi kis belső rendszerünkkel foglalkozni, de a globális világban ez veszélyes mulatság. Régiós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés