Előfizetői tartalom

Új sebességbe kapcsolt a dollárerősödés - komoly szintek felé (2.)

Portfolio
Sorozatban a harmadik napon erősödött a dollár az euróval szemben, reggelre már 1.24 alatt is járt a kurzus, ami legutóbb október végén volt tapasztalható. A közös európai valuta erejét leginkább a kamatcsökkentési várakozások alakulása határozza meg. Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnökének mai délutáni beszéde (a frankfurti jegybankelnök konferencián) irányadó lehet az alapkamat szempontjából.

Az euro immár harmadik napja esik a dollárral szemben, a ma reggeli kereskedésben már stabilan 1.24 alatt mozog (1.2394 körül is megfordultak a jegyzések), miközben tegnap délután még 1.26 környékén járt a kurzus. A közös európai valutának nem tett jót a ma reggeli harmadik negyedéves GDP-adat, ezek szerint már biztos a német recesszió (a második és harmadik negyedévben is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés