Előfizetői tartalom

Erre már mérget lehet venni: a fejlett országok recesszióba süllyednek jövőre (OECD)

Portfolio
Egyre bizonyosabbnak tűnik a fejlett világ jövő évi recessziója, ugyanis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tegnap frissített előrejelzése negatív 2009-es GDP-növekedési dinamikát vetít előre az Egyesült Államok, Japán és az euroövezet esetében. A szervezet azonban hangsúlyozza, hogy nagyfokú bizonytalanság övezi a G-20-ak november 15-ei ülésére készített prognózisát.

Az OECD legfrissebb előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága jövőre 0.9%-kal zsugorodhat, az euroövezet gazdasága 0.5%-kal csökkenhet, míg Japán 0.1%-os negatív "növekedési dinamikát" produkálhat. Az előrejelzést azonban nagyfokú bizonytalanság övezi, a visszaesés nagy mértékben függ a pénzügyi válság mélységétől és elhúzódásától. A jelenleg zajló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés