Előfizetői tartalom

Soros: Az adórendszer a magyarok fő baja

Portfolio
Soros György szerint a mostani világválság azt bizonyítja, hogy a piac nem képes szabályozni önmagát, keményebb állami beavatkozásra van szükség. Szerinte az IMF óriási hitelei és a gazdag országok nagy bankmentő akciói sem elégségesek, a recesszió elkerülhetetlen. A politika elkésett, de szigorral és alternatív energiaforrások terjesztésével el lehet kezdeni építeni egy biztonságosabb jövőt. Magyarországnak az adórendszer és a foglalkoztatottság átalakítását javasolta. Az Index összefoglaló írása.

"Háromszor kiáltottam farkast, de mire eljött, nagyobb volt, mint amire valaha is számítottam" - kezdte előadását kedd este Soros György Budapesten, az általa alapított Közép-Európai Egyetemen. Ezzel arra utalt, hogy a mostani válságot már több könyvében is megjósolta, de ekkora bukásra ő sem számított. A magyar származású amerikai milliárdos az egyetem diákjai, újságírók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés