Előfizetői tartalom

Semmi sem kedvez az eurónak?

Portfolio
Mérsékeltebb mozgásokat mutattak a főbb devizák a hétfő esti és kedd reggeli kereskedésben, amiből leginkább a japán jen került ki győztesen, mivel az euróval és a dollárral szemben is erősödni tudott. A közös európai valuta veszített értékéből a dollárral szemben is, a befektetői hangulat romlásából ugyanis a dollár profitál.

A carry trade ügyletek számának csökkentése nem kedvez a magasabb hozamú eszközöknek, így az euro leértékelődött a japán fizetőeszközzel szemben. A tegnap délutáni 128-as szintről egészen 124-ig süllyedt az euro kurzusa, a reggeli kereskedésben 124.50-60 között mozognak a jegyzések.A japán jen erősödni tudott az új-zélandi és ausztrál dollárral szemben is, 3%-kal értékelődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés