Előfizetői tartalom

Ki mit mond a vártnál jobb inflációs adat után? - Elemzői reakciók (2.)

Portfolio
A várttól kissé elmaradó, 2006 augusztusa óta a legalacsonyabb éves alapú fogyasztói árdrágulásról tett közzé adatot a KSH, miközben az inflációmérséklődés belső szerkezete is kedvezőnek mondható. A piac figyelme a jó adat után egyre inkább arra irányulhat, hogy mikor vághat először kamatot az MNB. Az főként a továbbra is igen bizonytalan nemzetközi pénz- és tőkepiaci környezettől, így a forint árfolyamától függhet. A következő jegybanki inflációs jelentés novemberben fontos iránymutatás lehet. A mai adatközléssel kapcsolatban érkezett elemzői kommentárok száma a Portfolio.hu angol oldalán folyamatosan bővül, és azok teljes terjedelemben is csak ott olvashatók.

Kapcsolódó cikkünk2008.11.11 09:00 Az infláció meg csak esik (5.1%) - jöhet a kamatvágás?2008.11.11 09:27 Hullámzó forint az inflációs adat után (2.)Az adat megerősíti, hogy az infláció jelentős csökkenési trendben van - emelte ki Trippon Mariann, a CIB Bank budapesti elemzője. Meglátása szerint ezt a folyamatot segítheti a recessziós gazdasági környezet is (mérséklődő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés