Előfizetői tartalom

Újabb leminősítés Magyarországnak! A Fitchtől is megkaptuk (2.)

Portfolio
A pénteki Moody's felőli leminősítés után ma hajnalban egy fokozattal "BBB"-re rontotta Magyarország hosszú lejáratú devizaadósságra vonatkozó besorolását feltörekvő piaci hitelminősítési átvizsgálása során a Fitch Ratings. A legnagyobb európai hitelminősítő a magyar mellett a román adósság besorolását két fokozattal rontotta, így az már nem tartozik a befektetésre ajánlott kategóriába, ráadásul az új besorolás további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást kapott.

A Fitch ma hajnali közleménye más országok kapcsán is tartalmazott hitelminősítői lépéseket. A bolgár és a kazah adósság besorolása egy fokozattal romlott. A Fitch a chilei és maláj adósság beosorolását az eddigi pozitívról stabilra, az az orosz, a dél-koreai, a mexikói és a dél-afrikai besorolás kilátását pedig az eddigi stabilról negatívra változtatta. A magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés