Előfizetői tartalom

Kósza fény a sötét alagútban: egész jól alakult az exportunk

Portfolio
Szeptemberben az előzetes adatok szerint 141 millió eurós többlet keletkezett külkereskedelmi mérlegben, és az exportdinamika is felpattant augusztusi borzalmaasan alacsony szintjéről. Ezek jó hírek, és arra utanak, talán nem lesz olyan látványos és hirtelen kifulladás az exportszektorunkban, mint ahogy ezt korábban gondolhattuk. Ám ezzel sajnos a jó hírek sora véget is ért.

A külkereskedelem élénkülése részben a munkanaphatásnak köszönhető - hívja fel a figyelmet kommentárjában Gárgyán Eszter, a Citibank elemzője.Az élénkülés mellett kialakuló többlet kisebb volt, mint tavaly, aminek az az oka, hogy az import növekedési üteme meghaladta a kivitelét. Ezzel együtt vélhetően az egyensúlyi problémák miatt nem kell majd aggódnunk a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés