Előfizetői tartalom

Igen izgalmas délutánunk lesz - Agresszív kamatvágások jöhetnek

Portfolio
Az elemzői konszenzus szerint az Európai Központi Bank ma további 50 bázisponttal 3.25 százalékra csökkenti irányadó rátáját. A piaci szereplők minden bizonnyal arra várnak, hogy a recessziós félelmek beigazolódására utaló jelek láttán Jean-Claude Trichet EKB elnök kilátásba helyez-e egy újabb kamatvágást. A Bank of England is ma tartja kamatmegahtározó ülését, az elemzők 50-100 bázispontos csökkentést várnak.

A recessziós félelmek erősödése miatt a piaci szereplők arra számítanak, hogy a mait hamarosan újabb kamatvágás követheti. A növekedési kilátásokra nézve ugyanis komoly lefelé mutató kockázatot jelent, hogy az eurozóna gazdasága jelentős kitettséggel rendelkezik a sérülékenynek tartott kelet-közép európai régióban. Néhány hónappal ezelőtt még a felfelé mutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés