Előfizetői tartalom

Erősen sújtja a válság a magyar autóipari beszállítókat

Portfolio
Az autóipari beszállítók nehéz helyzetbe kerülhetnek a mostani válság, illetve a recesszió hatására - hangzott el a Magyar Közgazdasági Társaság szakmai rendezvényén. Az érintett vállalkozók, és autóipari szakértők szerint ugyanakkor a szektort nem fogja teljesen ellehetetleníteni a mostani helyzet. Gaál József, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az InfoRádiónak elmondta: a csődöt jelentő cégek arányát talán sikerül 10 százalék alatt tartani.

A válság hatására jóval kevesebben vásárolnak új autót, emiatt a gyárak csökkentették a termelésüket, vagyis kisebb mennyiségben rendelnek beszállítóiktól - mondta el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az InfoRádió kérdésére. Gaál József hozzátette: a magyarországi autóipari beszállítók egytizede mehet csődbe a pénzügyi válság okozta gazdasági recesszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés