Előfizetői tartalom

A modern idők jósa szerint az egész világgazdaság összeroppanhat

Portfolio
Az elmúlt években a világgazdaság motorját alapvetően két tényező adta: az amerikai fogyasztás és a kínai termelés. Az Egyesült Államok fogyasztói többet költöttek a rendelkezésre álló jövedelmüknél, és az ország komoly folyó fizetési mérleg hiányt halmozott fel, mindeközben Kína egyenlege óriási többletet mutatott - írja Nouriel Roubini közgazdász professzor blogjában. A pénzügyi válság azonban óriási fordulatot hoz mindkét gazdaságban és amennyiben Roubini ezen jóslatai (mint már korábban számos más prognózisa) is bekövetkeznek, akkor az egész világgazdaság a "hard landing" forgatókönyvvel és elhúzódó gazdasági visszaeséssel néz majd szembe.

Kapcsolódó cikkünk2008.10.18 11:00Ha el is kerüljük a teljes összeomlást, a károk nagyon súlyosakAz elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy a világgazdasági növekedés egyik motorja gyakorlatilag leállt. A legutóbbi amerikai makrogazdasági adatok ugyanis kiábrándítóak, összeomló lakossági fogyasztásról és bizalomról tanúskodnak, a lakás-, autóértékesítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés